אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוף ובמיה ברוטב עגבניות

מנת עוף עם תוספת ירק בילט-אין: את הבמיה קונים קפואה, והשאר קלי קלות

|סנפרוסט| פורסם21:12
במיה ועוף בנוסח צפון אפריקאי (צילום: כפיר חרבי, סנפרוסט)
צילום: כפיר חרבי, סנפרוסט
Rating:4.9104reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 שקית במיה מוקפאת (600 גרם)
  • 8 שוקי עוף
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
  • 1 עגבנייה מרוסקת
  • 2 כפות פפריקה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ,פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1שוטפים את הבמיה במסננת תחת מי ברז ומסננים.

2במחבת גדולה ורחבה מחממים את השמן, מטגנים את שוקי העוף עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת.

3מטגנים את הבמיה כ-3 דקות מוציאים ומניחים בצד.

4בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים שום, עגבניות, עגבניות מרוסקות, ומבשלים כ-20 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים פפריקה, ומים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את שוקי העוף, הבמיה, סוכר, מלח ותבלינים, מנענעים קלות את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה בסיר מכוסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il