אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזי

מתכון ממולאים בהשראת הקובה סלק רק עם מעטפת מנגולד ומילוי אורז אדמוני

|על השולחן| פורסם11:55
מנגולד ממולא אורז וסלק (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
צילום: דניאל לילה, על השולחן
Rating:4.5115reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 2 חבילות מנגולד
  • רבע כוס שמן קנולה או חמניות

למלית:

  • 3-2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 כוס אורז ארוך
  • 2 סלקים טריים או מבושלים מגוררים דק
  • 1 גזר גדול מגורר דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • קורט כורכום
  • חצי כפית מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • רבע כפית סוכר
  • פילטים קצוצים מלימון אחד

לבישול

  • 3-2 כפות שמן

  • כ-2 כוסות ציר עוף או מים
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • כ-2 כפיות סוכר
  • מלח

אופן ההכנה:

1חולטים עלי מנגולד שניות אחדות במי מלח רותחים. מסננים ומניחים על מגבת.

2מכינים את המלית: מטגנים בצל בסיר עם שמן רק עד הזהבה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.

3ממלאים את העלים: מניחים את עלי המנגולד החלוטים על משטח עבודה. מסירים בעזרת סכין את הפטוטרת הלבנה וחובטים קלות בעורק, כדי לשטח אותו. מניחים בתחתית העלה כף מלית ומגלגלים תוך קיפול השוליים כמו בהכנת אגרול או עלי גפן ממולאים.

4מבשלים: מכסים תחתית של סיר בינוני בשמן. מניחים את העלים הממולאים בשכבה אחידה ויוצקים ציר (או מים) עד לכיסוי הממולאים עד חצי גובהם. מוסיפים מיץ לימון, סוכר (לפי הטעם) ומלח ומנענעים מעט, כדי לפזר את הטעמים.

5מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מגישים חם או פושר.

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il