אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפינס שוקולד שוקולדיים במיוחד

עם שוקולד בפנים ושוקולד בחוץ, אין מצב שהילדים שלכם לא יהיו מאושרים. תכינו את זה איתם ביחד - ובכלל עשיתם להם את היום

|mako אוכל| פורסם11:03
מאפינס שוקולד (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.53129reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 כוס קמח

  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

  • 75 גרם שוקולד חלב

  • 4 כפות חלב
  • קמצוץ מלח

אופן ההכנה:

1מכניסים למעבד מזון את כל החומרים היבשים, כולל השוקולד כשהוא שבור לקוביות. מפעילים את מעבד המזון בכמה פולסים קצרים עד שנוצרת אבקה אחידה שבתוכה פיסות שוקולד קטנטנות.

2מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט עד שהתערובת אחידה ולא יותר.

3יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס, עד גובה של 1 ס"מ משפת התבנית. אופים בחום של 180 מעלות, 15 עד 20 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. לחלופין, אפשר לאפות את המאפינס שוקולד 12 דקות בלבד ולהגיש מיד כשהמרכז נוזלי וחם.

4מכינים את הציפוי: מחממים את החומרים במיקרוגל, 30 שניות בכל פעם ומערבבים, עד שכל השוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. יוצקים מעט מהקרם על כל מאפין שוקולד.

* אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il