אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט תפוחי אדמה עם טונה, לימון כבוש ופלפל צ'ומה

מתברר שהסלט המופלא הזה ממש לא חייב להגיע בגוון חיוור וטעם עדין שרק מלפפון חמוץ מקפיץ פה ושם: קבלו גרסה נועזת עם טונה, לימון כבוש ופלפל צ'ומה. כן, מדובר בסלט תפוחי אדמה מסעיר ומסוכן, ואנחנו מאוהבים

|על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן| פורסם07:00
סלט תפוחי אדמה עם טונה ולימון כבוש (צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
Rating:3.836reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 שקית (700 גרם) תפוחי אדמה זעירים
  • 1 כף פלפל צ'ומה
  • 4 ביצים
  • 200 גרם שעועית ירוקה קפואה
  • 20 עלי חסה צעירים, בהירים וקטנים
  • 2 קופסאות שימורי טונה במים או בשמן (מסוננים)
  • 2 לימונים כבושים פרוסים
  • 20 זיתי קלמטה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ מהלימונים הכבושים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוחי אדמה במיקרוגל או במים רותחים עד שהם רכים. מצננים, חוצים ומערבבים בקערה עם פלפל צ'ומה.

2מרתיחים מים בסיר קטן. מוסיפים ביצים בזהירות ומבשלים 5 דקות בדיוק. מוציאים למי קרח להפסקת הבישול. מצננים וקולפים.

3חולטים שעועית במים רותחים, מסננים ומצננים.

4מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים.

5מרכיבים את הסלט ומגישים: מסדרים 4 צלחות הגשה עם עלי חסה ומתבלים אותם ברוטב. מוסיפים את השעועית הירוקה, תפוחי האדמה, טונה, לימון כבוש וזיתים. מניחים ביצה חצויה ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il