אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צלי בקר עם בצקניות

צלי הבשר הזה הוא מצוין, אנחנו לא אומרים, אבל ההתרגשות האמיתית שלנו היא בכלל מהבצקניות - תוספת קטנה ופשוטה שמקפיצה תבשילים ומרקים לרמת המיתולוגיה. ומה יש לנו שם בסך הכל? קמח, ביצים, מלח-פלפל ומים. נס

|סוליקה| פורסם07:00
צלי בקר עם בצקניות (צילום: אריאל עפרון, סוליקה)
צילום: אריאל עפרון, סוליקה
Rating:4.5103reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • קילו וחצי בשר כתף מספר 5 או צלעות מספר 2, חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ
  • שמן קנולה לטיגון
  • 5 בצלים, קצוצים
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כדורי פלפל אנגלי
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 כף שטוחה פלפל שחור טחון (לא להיבהל, זו הכמות)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מלח

לבצקניות:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • חצי כוס מים רותחים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים במעט שמן קנולה בסיר גדול ורחב עד להשחמה. מוסיפים את יתר המרכיבים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 3 וחצי שעות.

2בינתיים מכינים את הבצקניות: מערבבים את הקמח עם המים הרותחים, הביצים, המלח והפלפל השחור לבצק חלק, גמיש ונוח לעבודה (אם צריך ניתן להוסיף כף קמח). עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3בינתיים ממלאים סיר גדול עם מים וכף גדושה של מלח. מביאים לרתיחה.

4מוציאים את הבצק מהמקרר. צובטים מהבצק חתיכות בגודל של גולה, זורקים למים ומבשלים 6 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתוך קערה משומנת מעט, כדי שלא יידבקו. חוזרים על הפעולה עד שהבצק נגמר.

5מגישים את הבצקניות עם הבשר.

>>לתפריט המלא והזמנות

סוליקה. איינשטיין 7 ואבא אחימאיר 19, תל אביב | חבצלת השרון 35, הרצליה. 03-9595525

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il