
סלט סלק צלוי עם אגוזים מקורמליםסלט סלק צלוי עם אגוזים בקרמל מהספר של איילת הירשמן, "טעים וטוב": מצוין בשביל לעשות רושם ולצאת משקיענים בראש השנה, אבל גם בשביל להשקיע בעצמכם ולזלול לבד. תכינו פעם אחת ותראו איך אתם מתמכריםאיילת הירשמן|טעים וטוב, ידיעות ספרים| פורסם11/09/1907:00 ![]() צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים |
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2מכינים את הסלקים: עוטפים כל סלק ברדיד אלומיניום בצורה מהודקת. מניחים על תבנית ואופים שעה וחצי עד שהסלקים רכים (בודקים אחד בנעיצת סכין לתוכו, הסכין חודרת בקלות רבה והוא רך לגמרי). 3מוציאים את הסלק מהתנור, מנמיכים את טמפרטורת התנור לנמוכה (140 מעלות). 4חוצים את הסלקים וחותכים אותם לפרוסות של 2 ס"מ. שמים בקערה ומוסיפים את הדבש, כפית משמן הזית, מלח ופלפל שחור מערבבים. 5האגוזים בקרמל: שמים את האגוזים בתבנית צלייה ואופים 15 דקות (בחום הנמוך אליו הונמך התנור). מניחים נייר אפייה על משטח עבודה נוח. מחממים את הסוכר במחבת בלי לערבב, עד שהוא נמס ומתחיל להתקבל קרמל. מוסיפים את האגוזים, מערבבים בעדינות ושופכים הכל מיד על נייר האפייה. מניחים לצינון. קוצצים בסכין חדה ומניחים בצד. 6מערבבים בקערית את היוגורט עם שאר שמן הזית ומניחים בצד. מניחים את הסלקים בצלחת הגשה. יוצקים את היוגורט ומפזרים את האגוזים בקרמל. מפזרים מלמעלה את הכוסברה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |