אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חטיפי יוגורט עזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה ללא גלוטן, שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם כל פרי עונתי אחר יתאים

|מחלבות גד| פורסם09:46
חטיפי יוגורט עזים ופירות מיובשים (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
צילום: דניאל לילה, מחלבות גד
Rating:4.273reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס (תבנית בגודל 22×22 ס"מ):

  • שלושת רבעי כוס דחוסה (150 גרם) תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים
  • שלושת רבעי כוס (100 גרם) דבלים
  • שלושת רבעי כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
  • שלושת רבעי כוס (75 גרם) שקדים
  • שליש כוס (25 גרם) קוקוס טחון
  • כף זרעי פשתן
  • כף סילאן או דבש
  • כף מים
  • כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

  • מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • גרגירים מחצי מקל וניל
  • שליש דלי (1 כוס) יוגורט עזים

לציפוי:

  • 2 כוסות פירות יער או פרי עונתי אחר (למשל תותים או תאנים)

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2מכינים את הבסיס: מרסקים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת במרקם גס ודביק. משטחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.

3בינתיים מכינים את המלית: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל עד לקבלת קצפת רכה (לא נוקשה). מוסיפים יוגורט ומקציפים עוד חצי דקה. יוצקים על הבסיס ומשטחים. מסדרים מעל שכבה של פירות.

4מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.

5מוציאים מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה. חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il