אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קבב בטחינה ירוקה

מתכון לחגיגת יום העצמאות

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם00:30
Rating:424reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקבב

  • 1 ק"ג בשר כבש או בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה לקצוץ
  • כוס וחצי כוסברה קצוצה
  • 4 כפות נענע קצוצה
  • חצי כוס צנוברים
  • 1 כף גרגירי כמון שלמים
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב טחינה

  • חצי כוס טחינה
  • כוס מים
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל שחור
  • כוס פטרוזיליה
  • כוס רשאד קצוץ

להגשה

  • 2 בצלים קצוצים רבע כוס שמן זית
  • 10 עלי זעתר טריים
  • מלח ופלפל
  • שליש כוס צנוברים כמה עלי רשאד שלמים

אופן ההכנה:

הכנת הקבב: מערבבים את כל החומרים. לשים לתערובת אחידה וצרים ממנה קציצות מאורכות. צולים אותם על מחבת פסים כחמש דקות.

לרוטב הטחינה: מערבבים את החומרים יחד בקערה.

להגשה: שמים במחבת את שמן הזית, עלי הזעתר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבצל מתחיל להשחים. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.

מרכיבים את המנה: שמים בתחתית צלחת מהטחינה הירוקה, עליה מהקבב, ומעל מניחים מתערובת הבצל, מעט צנוברים קלויים ועלי רשאד שלמים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il