אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מקלות מוצרלה, זיתי קלמטה ועשבי תיבול

זה מסוג המתכונים ששלוש, שתיים, אחת - וזהו. הצלחת ריקה. פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש את מקלות המוצרלה האלה, עם זיתים ועשבי תיבול. טעימים, אווריריים, ממכרים ו-הי, רגע, לא היו כאן מקלות?

|כולם אופים עכשיו| פורסם13:33
מקלות גבינה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 125 גרם קמח
  • 125 גרם קמח מלא
  • שלושת רבעי כוס מחמצת לבנה
  • חצי כף מלח
  • 175 מ"ל מים
  • 80 גרם מוצרלה
  • רבע כוס זיתי קלמטה מקומחים מעט.
  • כפית עלי אורגנו טרי
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מערבבים את הקמחים עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים.

2מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר 5-7 דקות (או ביד 10-12 דקות) עד לגמישות הבצק. הוא צריך להיות ממש גמיש.

3לקראת סוף הלישה מוסיפים את המוצרלה, הזיתים, האורגנו והפלפל הגס.

4מעבירים לקערה מקומחת קלות עטופה במגבת לחה לתפיחה ראשונה של 4-3 שעות (כמעט עד הכפלת הנפח). הבצק יהיה כבד בגלל התוספות.

5מחלקים ל-10 חלקים ומניחים למנוחה של 20 דקות.

6מעצבים למקלות דקים, מניחים לתפיחה שנייה קצרה של שעה בערך.

7מחממים תנור עם קערת מים ל-280 מעלות, מכניסים לאפייה (אחרי חיתוך עם סכין חדה של 3 פסים) ב-250 מעלות.

8אופים 10-12 דקות על 250 מעלות ועוד 3-5 דקות על 220 מעלות.

לכל מתכוני כולם אופים עכשיו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il