
הבוראטה היא האחות המפונקת של המוצרלה: מעין כדור מוצרלה רך, שמחביא בתוכו קרם שמנתי עשיר. נהוג להגיש את הבוראטה במרכז צלחת ירקות ולבצוע אותה בהגשה, כך שהשמנת הופכת לחלק מהרוטב. נשמע טעים? גם לנו, אז שידכנו אותה לסלט הפנצנלה המפואר של שי לי ליפא, שמכיל ירקות צלויים וטריים ופיסות לחם קלויות שסופגות את כל הטעים טעים הזה. המצרכים :לירקות הקלויים (8-6 מנות):
לקרוטונים:
לסלט:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הירקות הקלויים ואת הקרוטונים: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים 2 תבניות קטנות בנייר אפייה. 2מסדרים עגבניות ופלפלים בתבנית אחת, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח גס. 3אופים כ-20 דקות, עד שהעגבניות והפלפלים מעט חרוכים. מוציאים מהתנור ומצננים. 4מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. מניחים קרעי ג'בטה בתבנית השנייה, מזלפים שמן זית ומערבבים. אופים כ-8 דקות, עד שקרעי הג'בטה נעשים פריכים. מוציאים מהתנור ומצננים. 5מכינים את הרוטב, מערבבים עם הסלט ומגישים: שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומנערים לקבלת רוטב אחיד. 6הסלט: שמים בקערה עגבניות טריות וקלויות, פלפלים טריים וקלויים, בצל סגול, זיתים וקרוטוני ג'בטה. יוצקים מהרוטב ומערבבים לציפוי מלא. 7מעבירים את הסלט המתובל לצלחת הגשה ומפנים מעט מקום במרכז. 8. מניחים את הבוראטה, מפזרים עלי בזיליקום ומלח גס ומגישים. בוצעים את הבוראטה רגע לפני שאוכלים ונותנים לשמנת להתערבב עם יתר מרכיבי הסלט. לומדים מניסיון: ** עד להגשה שומרים את הבוראטה בגביע המקורי עם מי הגבינה. ** לרוטב צריך להיות טעם עמוק של חומץ בן יין אדום ומליחות מודגשת, ולכן חשוב להצטייד בחומץ איכותי ולטעום לפני שמתבלים את הסלט. ** אפשר גם בלי סלט: הבוראטה כל כך טעימה שאפשר להגיש אותה רק עם שמן זית ומלח גס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |