
המצרכים (4 מנות):לדלעות
לזיגוג הדלעות
לסלט הענבים
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2חוצים את הדלעות לשתיים ומסירים את הזרעים (שומרים את הזרעים בצד להמשך). 3עם סכין קטנה וחדה, חורצים לעומק 3/4 עובי הדלעות, לאורך ולרוחב, במרווחים של סנטימטר וחצי (כמו שחורצים חצי מנגו כדי ליצור ממנו קוביות נוחות לחיתוך). 4מועכים את חופן הענבים בקערה ומעבירים דרך מסננת דקה על מנת למצות את מירב המיץ. 5מורחים את המיץ על פני הדלעות המחורצות. 6מחזירים חלק מהחרצנים ומטפטפים על הכל עוד ממיץ ענבים. 7מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. 8מניחים את הדלעות על תבנית, עם הצד החתוך כלפי מעלה ומכניסים לתנור. 9במכתש מועכים חצי מזרעי הדלעת שנשמרו בצד. 10במחבת קטנה מערבבים את כל חומרי הזיגוג והזרעים המעוכים עד שהסוכר נמס ומבשלים במשך 2 דקות. מסירים מהאש. 11לאחר 30 דקות צלייה, מוציאים את תבנית הדלעות, מסירים את הזרעים לגמרי ועם מברשת מזגגים את פני הדלעת בנדיבות. 12מחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות. להכנת הסלט: 13קולפים את הענבים ומערבבים אותם יחד עם השמן, תרכיז הרימונים, מלח ופלפל. 14מוסיפים את עלי הטרגון ועלי הארוגולה הקצוצים, מערבבים, מוסיפים את פרוסות השאלוט ומערבבים שוב קלות. להרכבת המנה: משעינים על צלחת שני חצאי דלעת. עורמים ערמה קטנה של סלט ומטפטפים בעדינות רוטב עם כפית. לא יותר מכפית למנה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |