
מלבי דיאטגם למי שרוצה לשמור על הגזרה מגיע משהו מתוק לאכול, הפעם הוא מגיע בדמות מלבי איכותי|פורום המתכונים של תפוז| פורסם12/09/1114:36 ![]() |
המצרכים (5 מנות):למלבי
לקישוט
אופן ההכנה:המלבי: 1יוצקים את המים לכוס, מפזרים את הג`לטין על גבי המים ומניחים בצד. 2בינתיים יוצקים לסיר קטן 450 מ"ל חלב, ואת כמות הסוכר. 3מבשלים ביחד עד שהסוכר נמס לחלוטין ומביאים לרתיחה. 4מנמיכים את הלהבה, ממיסים את הקורנפלור לחלוטין ביתרת כמות החלב, ומערבבים לתוך הסיר. 5מבשלים את התערובת כמה דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה. 6ממיסים את הג`לטין שהנחנו בצד במיקרוגל, מחממים כמה שניות בכל פעם תוך עירבוב, עד לקבלת נוזל חלק לגמרי. 7מוסיפים את הנוזל לתוך הסיר ובוחשים. מטפטפים פנימה מעט מי ורדים לפי הטעם. 8יוצקים את התערובת לכלים אישיים ומעבירים לקירור ללילה. הקישוט: 9מכינים שערות קרמל: מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומניחים במרכזו מערוך. מכינים מטרף (מקצף) ידני בהישג יד. 10יוצקים את הסוכר ואת המים לסיר קטן, מבשלים ביחד עד שהסוכר נמס לחלוטין. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת קרמל. 11טובלים את המטרף בקרמל החם ומזיזים אותו הלוך ושוב במהירות מעל למערוך עד לקבלת שערות קרמל דקיקות. ממשיכים כך עד לתום כל כמות הקרמל. 12אוספים את שערות הקרמל בעדינות, מחלקים אותן למספר המנות ומסדרים אותן לצורה הרצויה. 13מטפטפים על כל מנה כמה טיפות של דבש. 14מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים, מניחים מעט שערות קרמל על כל מנה, ומגישים ליד תאנה בשלה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |