אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מקלובה

תבשיל אורז, בשר וירקות

|אדום אדום| פורסם12:04
מקלובה של אדום אדום (יח``צ:  יחסי ציבור )
יח``צ: יחסי ציבור
Rating:4.294reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

  • 600 גרם כתף או צ'אך טרי חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

  • 4 שוקי עוף עם עור (מומלץ)
  • 1 בצל גדול פרוס דק
  • כפית פלפל שחור
  • ½1 כפיות כורכום
  • כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מקל קינמון
  • ½ כפית הל טחון
  • מלח
  • 2 תפו"א בינוניים קלופים
  • ½ ראש כרובית קטנה
  • 1 חציל
  • 10 שיני שום
  • 1 בטטה
  • כוס שמן לטיגון
  • 2 כוסות אורז פרסי או בסמטי
  • 5-6 כוסות מים

אופן ההכנה:

1מכינים את המרק: מטגנים בצל במעט שמן. מוסיפים בקר ועוף ומטגנים עד להשחמה. מתבלים ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה קלה ומבשלים כ - 3/4 שעה. מוציאים את העוף וממשיכים לבשל את הבשר כשעה נוספת.

2מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ופורסים את שאר הירקות. מטגנים כל ירק בנפרד במחבת עם מעט שמן להזהבה יפה ושומרים בצד.

3משמנים סיר, שתחתיתו מרופדת בעיגול נייר פרגמנט (למניעת הדבקות). מסדרים שכבות של: שכבת עוף ותפוחי אדמה, מעליה את הבשר והירקות, שכבת אורז וחוזר חלילה. מכסים במרק העוף המתובל כ - 2 ס"מ מעל האורז. חשוב שהנוזל יהיה מלוח, זהו בעצם הטעם לכל הסיר כולו.

4מביאים לרתיחה קלה בסיר פתוח ואז מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 25 דקות עד להכנתו המלאה של האורז.

רצוי להכין ½ שעה לפני מועד הארוחה ולתת לתבשיל לנוח בסיר עד אז.

הופכים את הסיר על צלחת הגשה. מגישים לצדו עגבניות טריות מרוסקות בתיבול חריף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il