אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טונה צרובה על נקטרינות מקורמלות, ברוטב טחינת וניל ותרד

נתח טונה צרוב ועסיסי במתיקות נהדרת וארומה אינסופית

|| פורסם21:00
טונה צרובה (תמונת AVI: mako)
Rating:52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

לדג:

  • כף חמאה
  • כפית סוכר לבן או חום
  • מקל וניל
  • 3 נקטרינות גדולות וקשות, חתוכות לפרוסות לאורכן (כמו פלחי תפוח)
  • 500 גרם נתח טונה אדומה טרייה
  • שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 חופנים של תרד טרי

לרוטב הטחינה:

  • מקל וניל
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הדג:

1מחממים את החמאה והסוכר במחבת.

2חוצים את תרמיל הוניל לאורך. מגרדים את תוכן התרמיל עם סכין קטנה ומוסיפים לחמאה את גרגירי הוניל והתרמיל הריק.

3מוסיפים את פלחי הנקטרינה ומקפיצים במשך 2-3 דקות. יש לשים לב לא לרכך מדי את הנקטרינות. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

4מורחים מעט שמן זית על נתח הטונה ומעסים עם פלפל שחור גרוס ומעט מלח גס.

5צורבים את הטונה מכל הצדדים, על מחבת עם מעט שמן זית חם, כדקה מכל צד, לא יותר.

6את הנתח הצרוב פורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ.

7להכנת התרד, מחממים שמן לטיגון עמוק, מטגנים את כל עלי התרד ומעבירים לנייר סופג. חשוב לטגן את התרד בסמוך להגשה, אחרת הוא מתרכך.

לרוטב הטחינה:

1מחממים כמה כפות מים ומכניסים לתוכן חצי תרמיל וניל (מוציאים את הגרגירים בעזרת סכין ומוסיפים למים יחד עם המקל). מבשלים 3 דקות.

2מסננים את המים לתוך הטחינה הגולמית בתוך קערה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

להרכבת המנה:

1מניחים בצלחת שכבה של פרוסות נקטרינה.

2מסדרים מעל את פרוסות הטונה הצרובה ומפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור בנדיבות.

3מטפטפים את רוטב הטחינה על הטונה ומסביב.

4מניחים ערימה של עלי תרד מטוגנים ליד הטונה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il