
קציצות נחמהכשהבלוגרית אפרת ליכטנשטט מוציאה ספר בישול - האמינו לנו שמדובר בסיבה למסיבה. בינתיים אפשר להזמין אותו הזמנה מוקדמת במחיר מבצע, ומה נעשה עד שיגיע? נכין את קציצות הירקות האלה, כמובן אפרת ליכטנשטט|"אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר| פורסם05/12/2107:00 ![]() צילום: אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום", הוצאת כתר |
כשהחברים שלנו אביבה ומעיין חיפשו דירה, הם באו ביום שישי אחד לראות את הבית של נחמה וששון. בזמן שמעיין וששון עשו סיור בבית ודיברו על איכות הבנייה, אביבה הייתה במטבח עם נחמה וטעמה מהקציצות הטעימות שבדיוק יצאו מהמחבת. נחמה שמה כמה קציצות בקופסה "לילדים כשיחזרו מבית הספר", והילדים טרפו את הקציצות וביקשו עוד. מאותו יום "קציצות נחמה" הן קבועות בתפריט, ורק הריח שלהן מקבץ את כל בני הבית למטבח. אחרי שהכנתי אותן בעצמי הבנתי למה - הן פשוט טעימות בטירוף. המצרכים :לכ-15 קציצות:
אופן ההכנה:1במעבד מזון עם דיסקית של מגררת דקה מגררים את כל הירקות. מעבירים את הירקות למסננת או לקערה גדולה מרופדת בחיתול בד (או מגבת דקה), וסוחטים היטב מכל הנוזלים. 2מעבירים את הירקות לקערה, ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים היטב, מומלץ בעזרת הידיים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות בקוטר 8-7 ס"מ. 3מחממים במחבת רחבה שמן לטיגון חצי עמוק, ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות ומעט שחומות. * מומלץ להגיש עם יוגורט טבעי או עם טחינה וסלט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |