אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צ'ולנט

אין חורף אמיתי בלי צ'ולנט, ואין צ'ולנט בלי קישקע – ארוכה ושלמה, עסיסית וטעימה

|טיב טעם| פורסם13:42
צ'ולנט (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
צילום: דרור כץ, יחסי ציבור
Rating:3.948reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות

  • 15 יחידות תפוחי אדמה קטנים בקליפתם
  • 2 ראשי סלרי
  • 200 גרם שעועית שחורה מושרית במים למשך הלילה
  • 200 גרם חיטה מלאה מושרת במים למשך הלילה
  • 200 גרם שעועית לבנה מושרית למשך הלילה
  • 6 בצלים שלמים
  • 2 ראשי שום מפורקים
  • חצי זר פטרוזיליה קצוצה
  • 4 ענפי תימין
  • קישקע
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לתיבול
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מים כדי כיסוי

אופן ההכנה:

1מכניסים את כל המרכיבים לסיר ברזל (ללא ידיות פלסטיק) כאשר הקטניות למטה וכל השאר מעל. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור על חום של 220 מעלות למשך שעה. מורידים את הטמפ' ל-100 מעלות למשך לילה שלם.

טיפים לשמירה על הקישקע שלם בצ'ולנט:1חשוב להפשיר את הקישקע לפני השימוש. עשו זאת בעדינות, במקרר, לילה לפני הבישול.

2כאשר מניחים את הקישקע בסיר, יש להקפיד שהיא לא מפותלת.

3יש לפתוח את הקישקע למלוא אורכה ולבדוק שהיא מלאה בכל חלקיה: אפשר בהחלט להעביר חלקי מילוי מצד לצד, אם יש בה חלקים ריקים.

4יש להרתיח את מרכיבי הצ'ולנט לפני שמניחים את הקישקע בסיר: מניחים את סיר הברזל הגדול שלכם ובו עצמות הבקר, הבשר, הבצל, השעועית, הגריסים ותפוחי האדמה על הגז. מלאו מים עד לגובה המרכיבים, ומביאים את כל העניין לרתיחה. מנמיכים את האש ומניחים את הקישקע מסביב, כמו שבלול. מנקבים כמה נקבים, במזלג או קיסם, לאורך הקישקע, מוסיפים את הביצים וסוגרים את הסיר.

5לאופים בתנור: חשוב מאוד לאפות את הקישקע בתנור בחום של 100 מעלות בלבד, לאורך לילה.

6למבשלים על כיריים: הקפידו על חום נמוך ובעבוע עדין ביותר. הוסיפו מים בעת הצורך.

7בנוסף על כל המרכיבים המסורתיים, אפשר להניח כמה ג'חנונים קפואים מעל לביצים ולתפוחי האדמה – הפתעה מובטחת!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il