מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים

מתכון למנה בשרית קלה להכנה ועשירה בטעמים. פרגית ברוטב מתקתק של סילאן, משמשים ושקדים

|מסעדת איטלקיה בתחנה| פורסם14:57
פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 4 פרגיות במשקל 200 גרם כל אחת

למרינדה:

  • רבע כוס שמן זית
  • פפריקה מתוקה
  • 4 כפות סילאן
  • כף תימין
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות אגוזי מלך קלופים
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
  • 4 כפות פיסטוקים קלופים וקלויים
  • 4 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
  • 2 כפות סילאן
  • 2 ענפי תימין
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חצי כוס יין לבן

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בפנים את הפרגיות. משרים לשעתיים במקרר.

2מוציאים את הפרגיות וצולים על הגריל או במחבת משני הצדדים.

3שופכים לתוך מחבת את שמן הזית וקולים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים.

4מוסיפים את המשמשים, הסילאן והתימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים מעט את הרוטב, מוזגים מעל הפרגית ומגישים.

הצלחתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il