מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

איטריות מסוכרות בפרג או אגוזים

מעדן פשוט של אטריות בהכנה ביתית עם טוויסט מתוק וקליל

|מאסטר שף| פורסם21:26
בניית שכבות בעוגת אטריות עם פרג ואגוזים (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח (רצוי קמח "דורום")
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח

לתוספות:

  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (או) 100גרם פרג טחון
  • מעט סוכר

אופן ההכנה:

1במעבד מזון, מערבבים את הקמח, הביצים והמים עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

3מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ככל הניתן וחותכים אותו לרצועות ארוכות ברוחב של כחצי ס"מ.

4מייבשים את רצועות הבצק הדקות על גבי מגבת מטבח נקייה למשך כשעתיים.

5מרתיחים 3 ליטרים של מים עם כפית מלח. כשהמים רותחים מכניסים את האטריות לסיר למשך 3-4 דקות (עד לדרגת בישול "אל דנטה").

6שוטפים מעט את האטריות במים זורמים, מנערים היטב ומעבירים לקערת הגשה.

להכנת התוספות:

7טוחנים פרג, או קוצצים אגוזי מלך (לפי התוספת הרצויה).

8מערבבים את הפרג או אגוזי המלך עם סוכר.

להגשה:

מניחים את האטריות בצלחות אישיות ומפזרים מעל את התוספת הרצויה.

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (4 מנות) – איטריות מסוכרות בפרג:

אנרגיה499 קלוריות
חלבונים16 גרם
פחמימות71 גרם
שומנים17 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il