אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל אורזו עם לוקוס וזעפרן

תבשיל נהדר היכול לשמש נפלא את אלה השומרים על ריחוק מן הבשר

|mako אוכל| פורסם15:26
Rating:51reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורזו איטלקי
  • 500 גרם פילה לוקוס ללא העור, חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, חתוכים לאורך ופרוסים דק
  • 2 פלפל גמבה, חתוך לרצועות דקות
  • 5-7 חוטי זעפרן, מושרים ב-1/4 כוס מים חמים
  • 2 כוסות ציר ירקות
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור גרוס לפי טעם
  • 100 גרם גבינת חלומי מגורדת דק

אופן ההכנה:

1מחממים בסיר שטוח את השמן. מטגנים את הבצל והגמבה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את קוביות הדג ומטגנים מספר שניות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

2מוסיפים את האורזו. מערבבים בעדינות עם הדג והירקות. מוסיפים את המים עם הזעפרן ואת הציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים מבושלים היטב וכל הנוזלים נספגו, כ-20-30 דקות.

3אם משתמשים בסיר שנכנס לתנור, מפזרים את הגבינה המגורדת מעל התבשיל וצולים מתחת לגריל מספר דקות עד שהגבינה ניתכת ומשחימה. אם לא מעבירים את התבשיל לתבנית חסינת חום וממשיכים באותו אופן.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il