1מחממים בסיר שטוח את השמן. מטגנים את הבצל והגמבה עד שהם מזהיבים. מוסיפים את קוביות הדג ומטגנים מספר שניות מכל צד עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2מוסיפים את האורזו. מערבבים בעדינות עם הדג והירקות. מוסיפים את המים עם הזעפרן ואת הציר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפתיתים מבושלים היטב וכל הנוזלים נספגו, כ-20-30 דקות.
3אם משתמשים בסיר שנכנס לתנור, מפזרים את הגבינה המגורדת מעל התבשיל וצולים מתחת לגריל מספר דקות עד שהגבינה ניתכת ומשחימה. אם לא מעבירים את התבשיל לתבנית חסינת חום וממשיכים באותו אופן.