אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפה שמרים מפינלנד

הישר מארצות הקור, קבלו את המאפה האולטימטיבי

|mako אוכל| פורסם17:53
מאפה שמרים פינלנדי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 650 גרם קמח (1/2 -4 כוסות ועוד כף)
  • חצי שקית שמרים טריים
  • 250 מ"ל חלב
  • 1 ביצה
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 75 גרם חמאה רכה
  • כפית הל טחון
  • מצרכים למילוי:
  • 50 חמאה רכה
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • כפית קינמון
  • להברשה:
  • 1 חלבון
  • מעט סוכר גבישי (ניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרי אפייה)

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק, עד לקבלת בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים. מתפיחים שעה, או עד שהבצק מכפיל את עצמו.

2מרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ, אותו מורחים בחמאה ומפזרים עליו את הסוכר והקינמון.

3מגלגלים את המלבן לנקניק, ופורסים אותו לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ.

4מעמידים כל פרוסה על הצד, ובעזרת שיפוד לוחצים על אמצע הפרוסה, כך שהצדדים יחשפו.

5מתפיחים לעוד חצי שעה, מברישים בחלמון, ומפזרים סוכר גבישי מעל.

6אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, למשך 8 עד 10 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il