אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פאי רועים קלאסי

פאי רועים הוא המנה הבריטית האולטימטיבית לחורף: שכבות של פירה תפוחי אדמה, בשר טחון ורוטב עגבניות, שמתחברות לכדי שלמות שמתמוססת בפה ומשמחת את הלב

|mako אוכל| פורסם11:37
פאי רועים (צילום: Lilyana Vynogradova, Istock)
צילום: Lilyana Vynogradova, Istock
Rating:4584reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (6 מנות):

  • 7 תפוחי אדמה
  • מעט שמן זית
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי קילו בשר טחון
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • 2 ענפי בזיליקום טרי
  • כף עלי תימין טריים
  • חצי כוס מים
  • כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל צ'ילי טחון
  • 25 גרם חמאה (לגרסה כשרה: שמן זית)
  • מעט חלב (לגרסה כשרה: מעט ממי הבישול של תפוחי האדמה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות קטנות ומבשלים במים רותחים כחצי שעה, עד שהם מתרככים.

3במקביל מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבשר, וממשיכים לטגן עד שהוא מאפיר. תוך כדי הטיגון מפוררים אותו בעזרת מזלג או כף.

4מוסיפים את רסק העגבניות, המים, הסוכר והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. קורעים פנימה את עלי הבזיליקום, מוסיפים את התימין, מערבבים וממשיכים לבשל 5-10 דקות נוספות.

5כשתפוחי האדמה רכים שופכים את המים, מוסיפים את החמאה ומעט מלח ומועכים לפירה. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את החלב, וממשיכים למעוך עד שמתקבל פירה חלק בלי גושים.

6מסדרים את תערובת הבשר הטחון בתבנית, ומיישרים. מעליו מסדרים את הפירה. שימו לב – אם לא עושים זאת לאט ובזהירות הפירה והבשר מתערבבים. הדרך הנוחה ביותר "למרוח" את הפירה על הבשר היא בעזרת מזלג.

7אופים כחצי שעה, ומשהים ל-20 דקות נוספות מחוץ לתנור.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il