אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק עוף עם פלפלים וקניידלך

המרק המסורתי לסדר פסח, עם טוויסט שהופך אותו לטעים במיוחד

|מסעדת פרידה קאלו| פורסם14:26
מרק עוף עם פלפלים וקניידלך (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:2.52reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקניידלך:

  • 1/2 ק"ג קמח מצה
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס מים רותחים

למרק:

  • עצמות עוף שטופות
  • 3 פולקע עוף
  • 1/2 כוס שמן סויה
  • 1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי קצוץ גס (גם העלים)
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • 2 כפות פלפל צ'יפוטלה קצוץ
  • 1 כפית פלפל אנגלי
  • קומץ עלי כפיר ליים (לא חובה)
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.

2מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.

3מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.

4מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.

5מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.

6יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il