
המצרכים (1 מנות):לבצק הפאי
למילוי
לרוטב הפטל
אופן ההכנה:הכנת בצק הפאי: 1מרדדים את בצק העלים 2דוחסים את בצק העלים לתבנית עגולה כך שהוא מכסה גם את דפנות התבנית ואף גולש מעט החוצה. 3חותכים עיגול בצק בקוטר התבנית (שישמש ככיסוי לפאי) ומניחים בצד. 4טורפים את הביצה בקערה 5מברישים את תחתית הבצק שבתבנית בביצה ומתחילים בהכנת המילוי. הכנת המילוי: 6מרתיחים מים בסיר עמוק. 7קולפים וחותכים לרבעים את תפוחי העץ ומוסיפים למים הרותחים למשך 6 דקות. 8מסננים את המים ומניחים את התפוחים בצד. 9ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את מקל הקינמון ומקל הוניל. 10מוסיפים את תפוחי העץ ומערבבים כך שתפוחי העץ יכוסו בנוזלים. 11מפזרים מעל את הסוכר, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות. הכנת הרוטב: 12מבשלים על אש נמוכה את כל מרכיבי הרוטב עד לצמצום וטוחנים באמצעות מיקסר חשמלי קטן עד לקבלת מרקם סמיך. להרכבת המנה: 13מוסיפים את המילוי לתבנית, מעל הבצק. 14מניחים את כיסוי הבצק שחתכנו על המילוי. 15מהדקים את דפנות הבצק לתוך הכיסוי. 16מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה טרופה. 17מחוררים מעט בעזרת מזלג את כיסוי הבצק. 18אופים כ- 45 דקות ב- 190 מעלות. אופן ההגשה: 19מניחים את הפאי במרכז צלחת שטוחה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומזליפים מעל את רוטב הפטל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |