מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל

עם לבנה, זעתר וקרוטונים

מסעדת פרידה קאלו
קרפצ'יו עגבניות
קרפצ'יו עגבניות|יח``צ: יחסי ציבור
הקישור הועתק

זמן עבודה

מעל 3 שעות

זמן כולל

עשרים דקות

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

המרכיבים

טבלת המרות
  • 10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 ענפי טימין
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור
  • 150 מ"ל שמן זית
  • 200 גרם לבנה עיזים/ לבנה אחרת
  • 100 גרם קרוטונים
  • חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול

אופן ההכנה

01

מחממים את התנור ל-140 מעלות.
2. מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ-100 מ"ל שמן זית.
3. מכניסים לתנור לכ 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן.
4. לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפרטורת החדר פורסים בעזרת סכין או מסדרים אותן בין שתי ניירות אפייה ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצלים.
5. בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו, מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.