אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גראטן תפוחי אדמה ובטטות ברוטב קטיפתי

מחליפים את השמנת המתוקה במיונז, שמוסיף טעם נפלא ומשפר את המרקם - ובנוסף, הופך את המנה לפרווה

|mako אוכל| פורסם14:36
גראטן תפוחי אדמה ובטטות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.284reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (3 מנות):

  • 3תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים בעובי 3-4 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות בעובי 3-4 ס"מ
  • 3-4 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות בזיליקום, קצוץ

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את המיונז, שמן הזית, השום, הבצל והתבלינים.

2מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטות ומערבבים כך שכל הרוטב יעטוף את תפוחי האדמה.

3מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות בתבנית פיירקס בשכבות אחת על השנייה.

4אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 45-50 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il