אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מישוויה

לחם מרוקאי עם סלט ערבי חריף. הכיף האמיתי הוא לנגב את הסלט הזה עם חתיכות מהלחם ופשוט ללקק את האצבעות

|מאסטר שף| פורסם21:00
משוויה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.821reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • שמן זית (בערך כשליש כוס)

לסלט משווייה

  • 3 עגבניות קלופות (רצוי קלויות)
  • 1 פלפל ירוק חריף קלוי
  • 2 שיני שום קצוצות דג
  • מלח
  • שמן רגיל

אופן ההכנה:

הכנת הלחם:

1מחממים את התנור לטמפרטורה מכסימלית.

2מערבבים את השמרים עם המים הפושרים.

3מוסיפים קמח וסוכר ולשים כדקה.

4מוספים מלח ולשים היטב עוד כ-5-6 דקות.

5מניחים את הבצק בקערה ועוטפים אותו בשמן זית.

6מתפיחים מספר דקות.

7בוצעים חתיכת בצק ומרדדים אותו לגליל דק (בעובי 2 ס"מ).

8מקפלים את הגליל לצורת שבלול אליפטי.

9טובלים בקערת מים ומניחים בתבנית.

10אופים כ-10 דקות עד להזהבה עמוקה של הלחם.

הכנת הסלט:

1מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומרסקים בתנועת מעיכה את העגבניות.

2פותחים את הלחם ומניחים מעליו מהסלט.

3יוצקים מעט שמן מעל ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il