
חלת בריוש עם צימוקיםחושבים שבריוש זה מסוג הלחמים שאוכלים רק בחוץ, במסעדות, או לכל הפחות אצל החברים שעשו קורס קונדיטוריה? שטויות במיץ - עם המתכון הזה גם אתם יכולים להכין חלת בריוש עשירה, רכה, מתקתקה וחמאתית לשבת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה או רינג בקוטר 26 ס"מ:
לסירופ סוכר:
לציפוי ומריחה:
אופן ההכנה:1משרים את הצימוקים במים חמימים למשך חצי שעה. מסננים. 2מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים היטב. 3מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים וחמאה. 4מוסיפים חלב - מתחילים עם חצי כוס וממשיכים רק אם יש צורך - ומוסיפים את הצימוקים. ממשיכים ללוש. אחרון מוסיפים את המלח. 5לשים עד שהבצק חלק וגמיש (אמור לצאת כ-10 דקות לישה בסך הכל). 6מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים להתפחה של לילה במקרר (הבצק תופח ממש מעט וזה בסדר). 7למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, כשעה. עוד טיפה מאמץ ויהיו לכם כאלה!|צילום: קרן אגם, mako אוכל8מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל-15 כדורים שווים. 9משמנים היטב תבנית או רינג ומסדרים את כדורי הבצק בצמידות זה לזה, מהמעגל החיצוני ופנימה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעתיים. 10מחממים תנור ל-180 מעלות, מברישים את כדורי הבצק פעמיים בביצה טרופה ומפזרים גבישי סוכר. 11אופים את החלה כ-35 דקות, עד שהיא זהובה (החלה לא תופחת הרבה גם בתנור). 12בינתיים מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן על אש גבוהה מים וסוכר. לאחר רתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך בעבוע עדין 8-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה לסירופ. 13כשהחלה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ. 14מצננים מעט, וטורפים. * החלה במיטבה ביום האפייה, אבל אם תעטפו אותה היטב בניילון נצמד אחרי הצינון היא תישאר טרייה גם ביום למחרת. * ניתן להקפיא את החלה בעודה טרייה, עטופה היטב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |