אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תפוח אדמה שנדרס כמו במזנון

תסמכו על אייל שני שימציא דרך יצירתית להגיש תפוחי אדמה, והפעם: לדרוס אותם (עם הרוטב) במערוך בין שני דפי אפייה. התוצאה? טעימה בטירוף, למישהו היה ספק?

|mako אוכל| פורסם07:30
תפוח אדמה שנדרס (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
Rating:4.537reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים

לרוטב:

  • 1 גביע שמנת חמוצה של פעם
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות
  • 2 ענפי שמיר, קצוצים דק דק
  • 1 שן שום, קלופה ומגוררת
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים מומלחים עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.

2אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שתפוח האדמה מזהיב.

3מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.

4הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את תפוח האדמה. חוצים אותו לאורכו כך שייפתח כמו פרפר שכנפיו אינן מנותקות.

5בעזרת כף מוזגים לתוך תפוח האדמה 2 כפות מן השמנת החמוצה, וסוגרים את כנפי הפרפר כך שתפוח האדמה נראה שוב שלם.

6מניחים מלמעלה נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים את תפוח האדמה עד שהוא מתפשט על פני הנייר ומגיע לעובי של כ-3 מ"מ.

7מסירים את נייר האפייה העליון ואוכלים מיד בכף.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il