אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

בלינצ'ס ברוטב פטריות

מנת פתיחה חגיגית ואלגנטית, בכלום זמן וכלום כסף

|mako| פורסם16:21
בלינצ'ס ורוטב פטריות (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 3/4 כוס קמח

  • 3/4 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • 5 גרם אבקת אפייה

לרוטב

  • חצי מארז פטריות פורטבלה בינוניות (בערך 3-4 פטריות)

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה 10-15%
  • תימין
  • מלח, פלפל לבן
  • 2 כפות ציר פטריות או חצי תיבולית פטריות
  • 1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הפטריות ומטגנים במעט שמן (כפית אחת לערך). מוסיפים את הציר או התיבולית ומבשלים 3-4 דקות, עד שכל הנוזלים יוצאים מהפטריות.

2מוסיפים תימין ומתבלים לפי הטעם.

3מוסיפים את השמנת ומרתיחים.

4מסירים מהאש ומסננים למוצקים ונוזלים.

5מכינים את הבלינצ'ס: טורפים יחד את כל מרכיבים. מחממים טוב טוב מחבת גדולה.

6יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת הלוהטת.

7מטגנים דקה מכל צד, ומוציאים לצלחת.

8מסדרים את הבלינצ'ס על צלחת הגשה, לצדם מסדרים את הפטריות שסיננו, ולידן צלוחית רוטב.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il