אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבשיל צוואר טלה

מנה עיקרית שכולם ידברו עליה הרבה אחרי הארוחה. בשר רך בבישול ארוך, עם ירקות, מרווה והמון טעמים מדהימים

|mako אוכל| פורסם22:32
צוואר טלה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.5231reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 12 פרוסות צוואר טלה בעובי 3 ס"מ כל אחת
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד
  • 1 כרשה, חתוכה גס
  • ראש שום
  • 3 עלי מרווה
  • 12 בצלים קטנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר גדול. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים.

2מוסיפים מעט שמן לסיר, ומטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב. כשהגזר מתקרמל (זה לוקח כ-10 דקות) מוסיפים את הבצל, השומר והכרשה.

3מאדים-מטגנים את הירקות 5-7 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את ראש השום (בשלמותו) ועלי המרווה.

4מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה.

5מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבישול של 4 שעות. אחרי 3 שעות וחצי אפשר להוסיף 12 בצלים קטנים, קלופים.

6בתום 4 השעות מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות, לחצי שעה נוספת (ללא מכסה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il