מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צלי בקר ביין

הגרסה הביתית, החורפית והשפויה לביף בורגיניון

|טעימא| פורסם18:46
צלי בקר ביין ופירות יבשים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • קילו כתף בקר, חתוך לקוביות גסות
  • כף שמן קנולה
  • בקבוק יין אדום או רוזה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 6 עלי דפנה
  • כפית סוכר
  • קילו תפוחי אדמה קטנים
  • מלח גס
  • מעט פלפל גרוס
  • 100 גרם שקדים חתוכים גס
  • חצי כוס צימוקים בהירים

למרינדה

  • 3 כפות חרדל
  • 3 שיני שום כתוש
  • פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מערבבים חרדל, שום ופפריקה ומורחים את חתיכות הבשר. נותנים להן לנוח כחצי שעה.

2מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משנה את צבעו.

3מוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה וסוכר.

4שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל גרוס.

5מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.

6מערבבים ומוסיפים שקדים וצימוקים. מבשלים עוד חצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il