אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פלפלים ממולאים

מתכון ביתי לפלפלים ממולאים בבשר ואורז עם רוטב עגבניות חם, רק שלושת רבעי שעה עבודה

|mako אוכל| פורסם17:54
ממולאים (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:4.4153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לפלפלים:

  • 10 פלפלים אדומים וירוקים בגודל בינוני
  • כף שמן
  • 3/4 כוס אורז לבן
  • בצל גדול קצוץ
  • 400 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה)
  • 100 גרם רסק עגבניות (קופסה)
  • 3 שיני שום מעוכות
  • 3-4 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף סוכר (לבן או חום)
  • 2-4 כוסות מים

כלים:

  • קערת ערבוב
  • סיר קטן + מכסה לבישול האורז
  • כף
  • סיר גדול בגובה בינוני או סוטאז'+ מכסה

אופן ההכנה:

1מתחילים בבישול חלקי של האורז: מחממים כף שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מערבבים קלות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מורידים מהאש, מסננים ושמים בצד.

2שמים את הבשר הטחון בקערה ולשים אותו קלות. מוסיפים את האורז.

3מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים לאורז ולבשר הטחון ומערבבים. מתבלים.

4שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון ומוציאים את הגרעינים והגידים הלבנים. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד גובה של כשלושת-רבעי פלפל, וסוגרים עם החלק העליון, כמו מכסה.

5מכינים את הרוטב: מחממים את הסיר הגדול. מפזרים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל (עניין של שתיים-שלוש דקות, עד שהסוכר נהיה יותר גבישי ומשנה את צבעו).

6מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום המעוכות, גבעולי התימין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.

7מסדרים את הפלפלים יפה וצפוף בסיר. מערבבים את רסק העגבניות עם מים (כמות שתספיק כדי לכסות את הפלפלים) ושופכים מעל הפלפלים.

8מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל על אש בינונית כשעה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il