אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טאבולה של פתיתים צבעוניים

סלט ענק וצבעוני עם מגוון ירקות ועשבי תיבול, על בסיס פתיתים עגולים בשלושה צבעים

סלט אורזו 2 (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בדרך כלל מכינים טאבולה מקוסקוס או בורגול יחד עם סלט קצוץ דק. במתכון הזה עושים הכל צבעוני יותר ושמח יותר: הפתיתים גדולים וצבעוניים, מבחר הירקות שבסלט גדול יותר וצבעוני יותר והתוצאה גם ענקית (הסלט יספיק בקלות לעשרה סועדים) וגם טעימה להלל.

המצרכים (10 מנות):

  • 1 חבילה (500 גרם) פתיתים בשלושה צבעים

  • 3 עגבניות
  • 3 מלפפונים
  • חצי כרוב סגול
  • 6 בצלים ירוקים
  • 4 שיני שום
  • 3 פלפלים (אחד מכל צבע)
  • 1 קולרבי
  • 3 צנוניות
  • חצי כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • חצי כוס שמן זית
  • שליש כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה (שימו לב שהוראות הבישול של הפתיתים החדשים שונות מעט).

2מכינים סלט קצוץ דק מכל הירקות ועשבי התיבול. מערבבים פנימה את הפתיתים המבושלים.

3מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il