
המצרכים (4 מנות):
לפטוש:
אופן ההכנה:1מוציאים את הטונה מן המקרר ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר במשך כעשרים דקות. פעולה זו חשובה שכן הטונה נצרבת למידת מדיום רייר בלבד. 2הכנת "קרוטוני" הפיתה: חוצים את הפיתה לשני עיגולים, מושחים במעט שמן זית ואופים בתנור מחומם מראש ל150 מעלות צלזיוס עד שמזהיבים ומתייבשים לגמרי. מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות קטנות ושומרים בצד. 3הכנת המנה דורשת מעתה דקות ספורות: אם משתמשים בגריל פחמים, דואגים שגחליו יהיו כתומות ולוחשות ומוכנות בדיוק לצליית נתחי הטונה. אם משתמשים במחבת כבדה או מחבת פסים כבדה, מחממים אותה מראש. 4מכינים את סלט הפטוש: מערבבים את כל מרכיבי הפטוש- רימונים עגבניות שרי, צנוברים, נענע ,כוסברה שום לימון פלפל חריף ושמן הזית. ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מוסיפים את קרעי הפיתה הקלויים ושומרים בצד. 5מברישים את נתחי הטונה במעט שמן זית בוזקים מלח ופלפל וצולים על הגריל כ-2 דקות לכל היותר מכל צד. על הטונה להישאר אדומה מבפנים. אם לא בטוחים מסירים מן האש ובודקים, בכל מקרה אין להכינה מעבר לדרגת עשייה מדיום, אחרת יתייבש בשר הדג. זמן הכנת הטונה אורך כ4 דקות בממוצע. במשך זמן זה יתמזגו טעמי הסלט, קרעי הפיתה יספגו ממיציו אך יהיו עדיין פריכים בדיוק במידה הנכונה. 6מעבירים לצלחות הגשה מחוממות, עורמים לכל סועד כמות נדיבה של פטוש על נתח הטונה שבצלחתו. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |