אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קיש בצל וגבינת קממבר

מקור הקיש בחבל לורן הצרפתי, והוא מורכב מבצק פריך בתחתית ומלית מביצים, שמנת, גבינות וירקות. את השמנת מחליף כאן יוגורט כבשים, בתפקיד הירקות מככב הבצל הסגול וגבינות קממבר ופקורינו נותנות את הטון

|באדיבות מחלבות גד| פורסם12:42
קיש בצל וגבינת קממבר (צילום: באדיבות מחלבות גד)
צילום: באדיבות מחלבות גד
Rating:4.426reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבסיס:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
  • 175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • ביצה

למלית:

  • 25 גרם חמאה
  • 3 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס״מ
  • 3 ביצים גדולות
  • גביע (180 גרם) יוגורט כבשים
  • קופסה (125 גרם) קממבר, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס״מ
  • 1/2 משולש (80 גרם) פקורינו, מגורר גס
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.

2מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס״מ. מרפדים את תחתית ודפנות תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.

3מחממים תנור ל-175 מעלות.

4אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.

5מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.

6מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות.

7טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס ומשטחים.

8אופים בתנור החם 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב.

>> לכל המתכונים לשבועות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il