
סמוסה הודיתנגיסי בצק הודיים פריכים שמתפרקים בפה, במילוי חם של תפוחי אדמה, אפונה, צ'ילי ותבלינים![]() צילום: אפיק גבאי, מאקו |
אין כמו סמוסה הודית כדי להכניס טעמים וניחוחות מהמזרח אל המטבח הביתי; מדובר בכיסונים פריכים וזהובים, ממולאים בתערובת עשירה של תפוחי אדמה, אפונה ותבלינים חמים כמו גארם מסאלה וכמון. את הסמוסה אפשר להגיש כחטיף, כמנה ראשונה או כנשנוש לצד יוגורט. המצרכים (16 מנות):לבצק:
למלית:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח והמלח, מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עד שהוא נספג כולו ומתקבל בצק אחיד. מוסיפים את המים בהדרגה. אחרי כל הוספה לשים היטב את הבצק. המרקם הסופי צריך להיות גמיש ומעט קשה. 2מעבדים את הבצק לכדי כדור, מושחים בשמן, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר חצי שעה. 3בינתיים מכינים את המלית: מועכים את תפוחי האדמה לכדי מלית גסה. מחממים במחבת את החמאה המזוקקת ומוסיפים את זרעי הכמון ואבקת הצ'ילי. כשזרעי הכמון מתפצפצים מוסיפים את השום, הגארם מסאלה, מחית תפוחי האדמה והאפונה. מטגנים תוך ערבוב למשך 10 דקות ומסירים מהאש. 4מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-16 כדורים. דוחפים את האגודל למרכזו של כל כדור עד שנוצר כיס, ולתוכו דוחסים את המלית. סוגרים את הכיסון ומהדקים היטב את קצותיו כך שההידוק ייצור מעין עיטור. 5מטגנים את הכיסונים בשמן עמוק, ומוציאים באמצעות כף מחוררת אל צלחת שעליה נייר סופג. מגישים חם או קר לצד יוגורט עם עלי נענע וכוסברה קצוצים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |