מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טארט טאטן

תפוחים נימוחים בקרמל שחור עם נגיעות מרציפן משגעות

|מאסטר שף| פורסם13:36
טארט טאטן (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לבצק:

  • 285 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • חצי ק"ג קמח
  • 100 גרם אבקת שקדים טחונים
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים טרופות קלות
  • חצי כפית מלח
  • גרידה דקיקה מלימון אחד (הצהוב בלבד)

למילוי:

  • 100 גרם סוכר לזיגוג התפוחים
  • 12 חצאי תפוחי עץ סמית ירוקים וקטנים
  • 1 כוס מרציפן
  • מעט חמאה

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים ביד (ולא במיקסר) חמאה, קמח, שקדים, סוכר וביצים. מוסיפים את המלח וגרידת הלימון וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר כ-20 דקות.

>> מתכונים לראש השנה

2מחממים סוכר בסיר עד לקבלת קרמל שחור, מוסיפים חצאי תפוחים מקולפים (עם הגרעינים) ומזגגים. בסוף התהליך מוסיפים חמאה. משאירים על האש עד לרמת צריבה מאוד גבוהה של התפוחים. מוציאים את התפוחים ושומרים את הסירופ הנותר בצד.

3מסדרים את התפוחים במחבת נפרדת, משומנת בחמאה, כשצידם הקמור כלפי מטה. מרצפים כך את קרקעית המחבת בשכבה אחת.

4צובטים מן המרציפן גושים קטנים ומרצפים בהם את שכבת התפוחים.

5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ ועוביו כ-1 ס"מ.

6מכסים את המחבת, ואת קצות הבצק העגול לוחצים ברווח שבין מעגל התפוחים לגדות המחבת.

7באמצעות מזלג, מחוררים את פני משטח הבצק, שלא יתנפח באפייה.

8מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, בשליש התחתון. אופים כ-25 דקות, עד שפני הבצק מזהיבים.

9מוצאים את הטארט מן התנור, מניחים לו לנוח על השיש כ-5 דקות.

10בינתיים מעבירים את הסירופ ששמרנו בצד לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומצמצמים את נפחו בשליש.

11לחילוץ הטארט, מכסים את פתח המחבת בצלחת הגשה שקוטרה גדול במעט מקוטר המחבת, והופכים. עכשיו הצלחת ששימשה כמכסה הפכה לבסיס התחתון של העוגה.

12בעזרת מברשת מורחים את פני העוגה בסירופ המצומצם, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il