
טארט טאטןתפוחים נימוחים בקרמל שחור עם נגיעות מרציפן משגעות![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (10 מנות):לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים ביד (ולא במיקסר) חמאה, קמח, שקדים, סוכר וביצים. מוסיפים את המלח וגרידת הלימון וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים במקרר כ-20 דקות. 2מחממים סוכר בסיר עד לקבלת קרמל שחור, מוסיפים חצאי תפוחים מקולפים (עם הגרעינים) ומזגגים. בסוף התהליך מוסיפים חמאה. משאירים על האש עד לרמת צריבה מאוד גבוהה של התפוחים. מוציאים את התפוחים ושומרים את הסירופ הנותר בצד. 3מסדרים את התפוחים במחבת נפרדת, משומנת בחמאה, כשצידם הקמור כלפי מטה. מרצפים כך את קרקעית המחבת בשכבה אחת. 4צובטים מן המרציפן גושים קטנים ומרצפים בהם את שכבת התפוחים. 5מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ ועוביו כ-1 ס"מ. 6מכסים את המחבת, ואת קצות הבצק העגול לוחצים ברווח שבין מעגל התפוחים לגדות המחבת. 7באמצעות מזלג, מחוררים את פני משטח הבצק, שלא יתנפח באפייה. 8מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות, בשליש התחתון. אופים כ-25 דקות, עד שפני הבצק מזהיבים. 9מוצאים את הטארט מן התנור, מניחים לו לנוח על השיש כ-5 דקות. 10בינתיים מעבירים את הסירופ ששמרנו בצד לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומצמצמים את נפחו בשליש. 11לחילוץ הטארט, מכסים את פתח המחבת בצלחת הגשה שקוטרה גדול במעט מקוטר המחבת, והופכים. עכשיו הצלחת ששימשה כמכסה הפכה לבסיס התחתון של העוגה. 12בעזרת מברשת מורחים את פני העוגה בסירופ המצומצם, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |