אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

שיפודי עוף בשקדים מתוקים חריפים

אם לא רוצים חזה עוף מטוגן, ולא שניצלים ובטח לא אוכל סיני , אז מה כן? שיפודים מפנקים

|mako אוכל| פורסם16:15
שיפודי עוף בתמרים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:2.928reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לברין (משרה העוף)

  • 1.5 ליטר מים
  • 100 גרם מלח
  • 50 גרם סוכר
  • 1.5 כפות חרדל
  • 20 גרם שום מעוך
  • תימין

לעוף

  • קילו ורבע חזה עוף
  • 1בצל סגול
  • ראשי בצל ירוק (רגליים)
  • 400 גרם שקדים מתוקים חריפים קצוצים

לרוטב

  • 1 ק"ג תירס
  • 300 גרם סלרי
  • 30 גרם מחית צ'יפוטלה
  • 100 גרם דבש
  • 500 מ"מ ציר עוף
  • מלח

אופן ההכנה:

1מרתיחים בסיר את כל המרכיבים של הברין (משרה העוף): מים, מלח, סוכר, חרדל, שום ותימין .מקררים היטב.

2משרים את חזה העוף במשך שעה בתערובת הברין.

3משפדים 120 גרם חזה עוף יחד עם בצל סגול ורגליים של בצל ירוק על שיפוד.

4עוטפים את העוף בשקדים מתוקים חריפים.

5צורבים את השיפוד על מחבת שטוחה ומכניסים לתנור עד שהעוף מוכן.

6טוחנים את כל מרכיבי הרוטב, תירס, סלרי, דבש, צ'יפולטה, ציר עוף ומלח בתרמו מיקס עד לקבלת מרקם חלק.

אופן ההגשה:

מוזגים את הרוטב על הצלחת מניחים את השיפוד מעל ,מקשטים בעלי כוסברה ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il