אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק תימני של רזיאל אחרק

לא לתימנים בלבד

|גיל חובב מגיש:המנה של המדינה| פורסם11:27
Rating:4.5795reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 2 בצלים (אחד קצוץ, אחד שלם)
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות כוסברה יבשה
  • 3 כפות חוואייג'
  • חצי כפית מלח
  • 8 שוקיים של עוף
  • 10 כרעיים של עוף
  • 4 כנפיים של עוף
  • 7 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1 צרור כוסברה טרייה
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה:

1מטגנים בסיר מרק גדול את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא משחים.

2מוסיפים לסיר את הכוסברה היבשה, החוואייג' והמלח. מערבבים היטב וממלאים את הסיר במים עד חציו.

3מקביל בסיר נוסף, מרתיחים את חלקי העוף ומנקים את הקצף והלכלוך שמצטבר למעלה עד שמפסיק להצטבר קצף.

4מעבירים את חלקי העוף הנקיים, בעזרת מלקחיים אל הסיר הראשון שבו מתבשלים התבלינים. נפטרים מהמים של הסיר השני.

5מוסיפים לסיר עם העוף את תפוחי האדמה, הבצל השלם וצרור הכוסברה. ממלאים אל הסיר במים כמעט עד הסוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות.

6מערבבים בקערה קטנה את אבקת מרק העוף עם הקמח. וכרבע שעה לפני שמסיימים לבשל את המרק מוסיפים את התערובת תוך בחישה למרק, להסמכה.

מגישים את המרק חם כשלצידו חילבה, רסק, חריף, ירקות חתוכים, גרגר וחלה או לחוח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il