אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עלי כרוב ממולאים ברוטב יין מתוק

טוויסט של יין ותבלינים שמקפיצים את הארומה של התבשיל המשגע הזה

|מאסטר שף| פורסם11:14
כרוב ממולא של סמדי - מתבשל (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין
Rating:3.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • ראש כרוב לבן גדול
  • 250 גרם בשר טחון
  • 4 כפות אורז פרסי
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כרישה פרוסה דק
  • 1 גזר מגורד גס
  • 1בצל לבן קצוץ לקוביות
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 8 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות
  • 1כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • קורט עלי תימין מיובשים
  • 1כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה:

הממולאים:

1מפרידים את עלי הכרוב ומרככים אותם כ3 דקות במים רותחים. מקררים ודופקים מעט עם פטיש באזורים שנותרו קשים.

2מערבבים את הבשר עם האורז, ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים את העלים ומקפלים אותם.

3מטגנים את הירקות יחדיו בסיר שיכיל את עלי הכרוב (כ-8 מלאים). מוזגים פנימה את היין והתבלינים, מבשלים מעט ומתבלים לפי הטעם.

4מניחים את העלים בסיר, ומוסיפים מים רותחים כך שיכסו את עלי הכרוב כמעט במלואם.

5מבשלים על סף רתיחה כ40 דקות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il