אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קדירת עוף בפלפלים, זיתים ויין

כרעי עוף בתיבול פיקנטי עם זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות ועוד המון דברים טובים

|פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן| פורסם16:25
קדירת עוף בפלפלים, זיתים ויין (צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן)
צילום: פיליפ מטראי, פסח ברגע, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן
Rating:4.520reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 כרעיים קטנות
  • 2 בצלים, פרוסים
  • 4 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ דק
  • 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • 4 גבעולי תימין
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה:

1מחממים במחבת גדולה את שמן הזית ומטגנים את הכרעיים 4-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסדרים את הכרעיים בשכבה אחת בתבנית אפייה עמוקה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים למחבת את יתר המרכיבים פרט ליין, ומטגנים תוך ערבוב כ-12 דקות עד שנוצר תבשיל סמיך. מעבירים לתבנית ומוסיפים את היין.

3מכסים התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים כשעה. מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה ואופים חצי שעה נוספת, עד שהעוף עשוי לחלוטין והתקבל בתבנית רוטב סמיך וטעים. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il