מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תפוחים ממולאים אפויים

הקינוח הקלאסי מבית אמא, בתוספת שקדים ותמרים עם קרם קשיו תפוחים מעלף

|ברפוד| פורסם12:12
תפוחים ממולאים אפויים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (8 מנות):

  • 10 תפוחי עץ בינוניים אדומים או זהובים (מסג גאיה או יונתן)
  • כוס שקדים שהושרו 8 שעות במים וסוננו (אין צורך לקלף אותם)
  • 1/4 כוס מים
  • 8 תמרי מג'הול רכים, חתוכים גס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/5 כפית ציפורן
  • קורט מלח

לרוטב:

  • 2 כוסות מים או יין אדום
  • 1/2 תפוז חתוך לחתיכות
  • 1/4 מקל קינמון

לקרם קשיו ותפוחים:

  • 1 כוס קשיו שהושרה שעתיים
  • 4 תמרי מג'הול
  • 1 תפוח מוזהב חתוך גס
  • 1/4 כוס מים
  • קורט מלח
  • 1/4 כפית הל

אופן ההכנה:

1מוציאים מהתפוחים את התוכן, כדי לפנות מקום למילוי.

2שמים את השקדים והמים במעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התמרים והתבלינים וטוחנים שוב לקבלת תערובת אחידה.

3ממלאים את התפוחים בתערובת עד למעלה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את התפוחים הממולאים בתבנית פיירקס ושופכים עליהם את חומרי הרוטב.

5אופים את התפוחים כחצי שעה (התפוחים צריכים להיות רכים, אך לא לאבד את צורתם). מומלץ למזוג מנוזלי הרוטב על התפוחים פעמיים בזמן האפייה.

6מכינים את קרם הקשיו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי .

7מגישים חם או בטמפרטורת החדר, עם קרם הקשיו על התפוחים או לצדם.

* המנה תישמר במקרר 3 ימים.

* המתכון באדיבותברפוד- המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il