אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

נתחי טלה על ירקות שורש ברוטב סלק וענבים

אם מקפידים שהבשר יישאר רך וורדרד במרכזו, מקבלים את אחת המנות העסיסיות והחגיגיות ביותר שטעמתם

|מאסטר שף| פורסם21:30
נתחי טלה צלויים בשומר (תמונת AVI: mako)
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

לירקות השורש

  • סלק אחד
  • 3 גזרים
  • 2 בצלים
  • 3 שורש פטרוזיליה
  • ראש שום, מפורק לשיניים שלמות קלופות
  • שמן זית
  • מעט ענפי רוזמרין
  • מעט ענפי שומר בר
  • מרווה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

לרוטב

  • חצי קילו ענבים שחורים ללא חרצנים (או שחוצים ומוציאים את החרצנים)
  • פלפל חריף אחד
  • רבע סלק צלוי (מתוך הסלק שברשימת ירקות השורש)
  • כפית סוכר חום
  • מלח

לטלה

  • 600 גרם קוביות גדולות של שוק טלה, עם מעט שומן
  • גבעולים של שומר בר (אפשר להמיר ברוזמרין)
  • מרווה
  • שמן זית
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

2עוטפים את הסלק בנייר אלומיניום ושמים בתנור לצלייה של שעה.

3חותכים את ירקות השורש לקוביות בגודל אחיד.

4מכניסים לתבנית, מוסיפים שיני שום שלמות ומזלפים שמן זית בנדיבות.

5מפזרים ענפי שומר בר, רוזמרין ומרווה בין ירקות השורש.

6מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס.

7מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות.

8מידי פעם מערבבים עם השמן מתחתית התבנית. אם הירקות משחימים מידי, מכסים ברדיד אלומיניום.

9הרוטב: במעבד מזון מרסקים את הענבים, פלפל ירוק וסלק. ניתן להוסיף מעט מים ליצירת תערובת נוזלית, במידה והענבים לא מאד עסיסיים.

10מעבירים את התערובת המרוסקת לסיר, מוסיפים סוכר ומבשלים במשך 5 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. טועמים ומוסיפים מלח וסוכר בהתאם לטעם.

11כ-10 דקות לקראת ההגשה, מורחים את קוביות הטלה בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור.

12בסיר יבש אשר יש לו מכסה תואם, מפזרים ענפים של שומר בר ורוזמרין ומפזרים מלח גס.

13מכסים את הענפים בשכבה של נייר אלומיניום מקופל לארבע ומחורר עם מזלג (כך העשן שיעלה יחדור דרך החירור והבשר עצמו לא יהיה במגע ישיר עם הסיר החם). מניחים את הסיר על אש גבוהה ומכסים כדי שיצטבר בתוכו עשן.

14מחממים מחבת ומוסיפים לתוכה את קוביות הטלה.

15צולים כחצי דקה מכל צד, עד שמתקבל צבע שחום עדין.

16מעבירים את הטלה לתבנית וצולים בתנור במשך 5 דקות.

17מעבירים את הטלה בזריזות לסיר עם העשן, מכסים ומעשנים למשך 2-3 דקות.

להגשה:

מסדרים ירקות שורש בצלחת עמוקה, עליהם מניחים קוביות טלה ומעליהם מפזרים מעט רוטב. אם משתמשים בשומר בר, כדאי לפזר מעט מהפרחים שלו על כל המנה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il