פילה דניס ברוטב חמוץ מתוק פיקנטי
אפוי בתנור

זמן עבודה
חצי שעהזמן כולל
חצי שעהרמת קושי
כל אחד יכולכשרות
פרווההמרכיבים
טבלת המרות- 4 דגי דניס כ 500 גרם כל אחד. נקיים ומפולטים (8 פילה)
- 6 כפות בצל קצוץ
- 6 כפות שמן
- 2 כף שום כתוש
- 2 יח' גמבה חתוכה לקוביות
- 2 יח' צ'ילי אדום קצוץ
- 1/2 כוס תמר הינדי מדולל במים על פי הוראות החצרן
- 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כף רוטב צ'ילי חריף
לבלילה:
- 2 בצלים בינוניים
- 3 כפות קמח
- 1 ביצה
- חצי כוס מים
- כפית שמן
- מלח פלפל
לטיגון:
- שמן
לקישוט:
- כוסברה
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את השום.
מוסיפים את הצ'ילי, תמר הינדי, רוטב הצ'ילי המתוק והחריף ומבשלים יחדיו כ- 2-3 דקות.
מתבלים את הדג במלח ופלפל, מסדרים 4 יחידות פילה עם העור כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה, מניחים על כל פילה כף מהרוטב וסוגרים עם פילה נוסף. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות לכ 10-15 דקות.
בינתיים מכינים את הבלילה, מערבבים היטב את כל החומרים ומתקנים תיבול, פורסים את הבצל לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ ומפרידים את הטבעות.
מחממים מעט שמן בסיר טיגון, מטביעים את הטבעות בבלילה, מורידים מכל טבעת בצל את שאריות הבלילה ומטגנים כדקה- שתיים עד שמתחילה להזהיב. מעבירים לנייר סופג.
להגשה: מניחים מעט מהרוטב בתחתית צלחת הגשה, מניחים מעל ובזהירות את הדג החם ומפזרים מעט טבעות בצל מטוגנות בטמפורה. מעטרים במעט כוסברה ומגישים מיד.