אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קוגל טלה וצנוברים

המאפה היהודי המסורתי זוכה לפרשנות חדשה לגמרי

קוגל שלם (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת
Rating:2.56reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 750-500 גרם כתף טלה קצוצה דק בסכין
  • 180-120 מ”ל (3/4-1/2 כוס) שמן זית עדין
  • 4 כרישות (החלק הלבן) קצוצות דק
  • 500 גרם ספגטיני
  • קורט הל
  • קורט קינמון
  • קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
  • 70 גרם (1/2 כוס) צנוברים קלויים
  • 1/2 כוס סילאן
  • מלח ים גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-110 מעלות.

2מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת כבדה ורחבה ומטגנים כרישות לריכוך. מעבירים בכף מחוררת לקערה גדולה.

3מבשלים ספגטיני בשפע מי מלח רותחים עם כף שמן זית לריכוך. מסננים ומוסיפים לקערה עם הכרישה.

4מתבלים טלה בהל, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מלהיטים מחבת ברזל כבדה, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את הטלה 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לקערה עם האטריות והכרישה.

5מוסיפים את רוב הצנוברים, סילאן ומלח (אם אוהבים, מוסיפים עוד פלפל שחור גרוס) ומערבבים.

6מפזרים את יתר הצנוברים בתבנית ויוצקים מעל את תערובת הקוגל. מהדקים מעט ומכסים ברדיד אלומיניום.

7אופים במשך הלילה (12-7 שעות).

8לפני ההגשה הופכים על צלחת רחבה.

באותה שיטה מכינים:

קוגל שפונדרה עם פיסטוק: מחליפים את בשר הטלה באותה כמות של נתח שפונדרה עגל בלי עצם קצוץ דק בסכין ומערבבים עם התבלינים והאטריות בלי לטגן. מחליפים את הצנוברים בפיסטוקים קלופים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il