
קוגל טלה וצנובריםהמאפה היהודי המסורתי זוכה לפרשנות חדשה לגמרי![]() צילום: תומר פרת |
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-110 מעלות. 2מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת כבדה ורחבה ומטגנים כרישות לריכוך. מעבירים בכף מחוררת לקערה גדולה. 3מבשלים ספגטיני בשפע מי מלח רותחים עם כף שמן זית לריכוך. מסננים ומוסיפים לקערה עם הכרישה. 4מתבלים טלה בהל, קינמון, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מלהיטים מחבת ברזל כבדה, משמנים במעט שמן זית ומטגנים את הטלה 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לקערה עם האטריות והכרישה. 5מוסיפים את רוב הצנוברים, סילאן ומלח (אם אוהבים, מוסיפים עוד פלפל שחור גרוס) ומערבבים. 6מפזרים את יתר הצנוברים בתבנית ויוצקים מעל את תערובת הקוגל. מהדקים מעט ומכסים ברדיד אלומיניום. 7אופים במשך הלילה (12-7 שעות). 8לפני ההגשה הופכים על צלחת רחבה. באותה שיטה מכינים: קוגל שפונדרה עם פיסטוק: מחליפים את בשר הטלה באותה כמות של נתח שפונדרה עגל בלי עצם קצוץ דק בסכין ומערבבים עם התבלינים והאטריות בלי לטגן. מחליפים את הצנוברים בפיסטוקים קלופים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |