אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת תפוחי אדמה ואורז

תוספת שווה ומרשימה שכמעט לא דורשת עבודה

|mako אוכל| פורסם15:13
עוגת אורז ותפוחי אדמה, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל
Rating:230reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות אורז בסמטי

  • מלח
  • 6 כפות שמן זית או קנולה
  • 3-2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לעובי 1 ס"מ
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • צרור שמיר, קצוץ
  • כוס נענע, קצוצה
  • חצי כוס עלי סלרי, קצוצים דק

אופן ההכנה:

1שמים את האורז בקערה ומכסים במי ברז עם כף מלח. משהים למשך שעה, מעבירים למסננת ושוטפים היטב.

2מעבירים את האורז לסיר עם שני ליטרים מים וכף מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים 7 דקות ומעבירים את האורז למסננת.

3מחממים שלוש כפות שמן בסיר בעל תחתית עבה מאוד, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים ומטגנים שתי דקות מכל צד. מסדרים את תפוחי האדמה בשכבה שתכסה את תחתית הסיר, ומתבלים שוב.

4מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, ומוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה, דוחסים מעט ומכסים את הסיר במגבת ועליה המכסה. מבשלים 20 דקות על להבה נמוכה, פותחים, מוסיפים 3 כפות שמן מעורבבות בכוס מים רותחים, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה עד שהאורז מתרכך לחלוטין.

5מניחים צלחת רחבה על פתח הסיר, והופכים אותו בבת אחת. מרימים בזהירות את הסיר. על הצלחת מתקבלת עוגת אורז ירוק עם תפוחי אדמה מושחמים. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il