מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלט קוסקוס מלא מפוצץ בכל טוב

סלט בעשרים דקות שמרגיש כמו ארוחה שלמה: קוסקוס מלא עם תוספות שוות של משמשים, דובדבנים, גרעינים וים עשבי תיבול, שמקבל רוטב יוגורט טחינה לימוני ותוספת מעולה של פלחי תפוז מפולטים. הקיץ כאן, אבל בקטע טוב

|mako אוכל| פורסם12:18

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

סלט שמתאים לכל ארוחה – בוקר, צהריים או ערב. הוא עשיר ומזין ואפשר להגיש אותו במידת הצורך גם עם רוטב טחינה ללא יוגורט.

המצרכים (6 מנות):

לקוסקוס:

  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא מהיר הכנה
  • 400 מ"ל מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • מלח

לסלט:

  • 2 כפות גרעיני חמניות
  • חופן משמשים קצוצים
  • 1 כף זרעי שומשום
  • חצי כוס דובדבנים מיובשים או צימוקים
  • עלים קצוצים מחצי צרור נענע
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חצי צרור שמיר קצוץ
  • פילטים מ-1-2 תפוזים

לרוטב יוגורט-טחינה לימוני:

  • 1 גביע יוגורט
  • 3 כפות טחינה
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות מים
  • כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מעבירים את הקוסקוס לקערה ויוצקים עליו מים רותחים, שמן ומלח. מכסים ומניחים למשך 5 דקות. מערבבים לאוורור ולפירוק גושים.

2בינתיים מערבבים בקערה אחרת את יתר מרכיבי הסלט, למעט פלחי התפוז.

3מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים 2-3 כפות מים לדילול.

4מערבבים את הקוסקוס והסלט בקערה, מפזרים את הפילטים של התפוז, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

>> לעמוד הפייסבוק של קוסקוס זה משפחה חמה

>> והנה קציצות עוף וקוסקוס ברוטב עגבניות משגע

תגיות:קוסקוס
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il