1מתבלים את שוק הטלה: מעסים את הבשר בכמות גדולה של מלח ופלפל גרוס. בתבנית גדולה, מניחים את הטלה לשעה בצד כדי שיגיע לטמפרטורת החדר (אין צורך בשמן). במקביל מחממים תנור ל 220 מעלות.
2מכניסים את השוק לאפייה של חצי שעה בטמפרטורה של 220 מעלות. מנמיכים את חום התנור לטמפרטורה של 180 וממשיכים באפייה של עוד שעה.
3בתוך תבנית משומנת מניחים את הפירה, עליו מסדרים את הבצלים, הכרישה והעגבניות הפרוסות (מניחים למעלה ), אוספים בכף את השומן שנזל מהטלה ויוצקים אותו על הפירה והירקות , זורים מלח גס למעלה , פלפל שחור גרוס וענף קטן של רוזמרין מחולק.
4מכניסים לאפייה בחום של 180 מעלות ביחד עם השוק באותו תנור (עד עכשיו השוק נאפה כשעה וחצי). אופים את הפירה והשוק ביחד עוד 45 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח