אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פטה כבד עוף

פטה כבד מבית אמא מיקי, מעדן חגיגי להתענג עליו בחג וביומיום

|mako אוכל| פורסם19:05
פטה כבד עוף (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:3.448reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • 2 כפות פירורי לחם
  • כוס (כ-200 מ"ל) שמנת מתוקה
  • חצי קילו כבדי עוף נקיים וחתוכים דק
  • בצל מקולף וקצוץ
  • כף שמן קנולה לטיגון
  • 2 כפות קמח
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חמאה מומסת ומקוררת
  • פקק ברנדי משובח
  • מלח גס
  • פלפל לבן

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 140 מעלות.

2מרככים בסיר קטן את פירורי הלחם בתוך השמנת. במקביל, במחבת משומנת מטגנים את הבצל שיזהיב. מוסיפים את הכבדים ומטגנים קלות עד שהנוזלים יוצאים.

3מעבירים את הכבדים והבצל למסננת. מכניסים אותם למעבד מזון יחד עם מלח ופלפל, קמח, חלמונים, חמאה וברנדי ומעבדים בכמה פולסים. מוסיפים את השמנת עם פירורי הלחם, ומעבדים עד קבלת מרקם משחתי.

4יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומשטחים.

5מכניסים את התבנית לתבנית גדולה יותר עם מים, כך שגובהם יגיע לחצי תבנית האינגליש עם הכבדים. מכניסים בזהירות לתנור את שתי התבניות ואופים כשעה, או עד שרואים שהמרקם השתנה. מוציאים ומצננים.

6כשהפטה פושר, אפשר להפוך אותו בזהירות לצלחת הגשה ולהעביר לצינון במקרר.

* הצעת הגשה: טוסטונים וריבה, עדיף פירות יער.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il