
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים למשך דקה ומעבירים למי קרח. 2לאחר שהתקרר לגמרי – להעביר את האספרגוס למרינדה של כוס סויה, 2 כפות סאקה חצי כוס מירין, סוכר ופטריית שיטאקה. 3בסיר קטן לשפוך ¼ כוס סויה, ¼ כוס מירין, 2 כפות סוכר, 2 כפות סאקה ולבשל על אש נמוכה במשך 15 דק'. שומרים את הרוטב בצד. 4להרכבת הגליל: להניח את 2 פרוסות הסינטה לאורך אחד על יד השני, כאשר יש 1 סנטימטר של חפיפה אחד מעל השני. לקמח מעט את הבשר. להניח לרוחב את האספרגוס ולגלגל עד 1.5 סנטימטר מהקצה. בקצה לפזר עוד מעט קמח ולסיים את הגלגול. לעטוף כמו סוכרייה בניילון נצמד ולהכניס למקרר למשך 15 דק. 5מכינים כוס אורז יסמין לפי הוראות היצרן ומוסיפים כוכב אניס בתחילת הבישול. 6מחממים מחבת טפלון ושופכים מעט שמן. מורידים את הניילון מהגליל ומחדירים קיסמים בכדי למנוע את פתיחת הגליל בזמן הצלייה. 7כשהשמן חם צורבים את הגליל דקה מכל צד. (צריך לשחק מעט עם הקיסמים כדי שכל הצדדים ישחימו. 8מורידים את המחבת מהאש ושופכים מעל את הרוטב המבושל. אם המחבת חמה מידי הרוטב יישרף בגלל הסוכר (מכניסים גם את הפטרייה למחבת). 9לאחר שהרוטב הצטמצם מחום המחבת והבשר עטוף ברוטב, מוצאים את הגליל לקרש חיתוך. חותכים את הקצוות של הגליל. חותכים ל3 חתיכות באורך 2-3 סנטימטר כל אחד. 10מעמידים את הגלילים על צלחת ההגשה ושופכים מעט רוטב מעל. בקערה נפרדת מוזגים את האורז. מעל האורז מניחים את הפטרייה ומזלפים מעט שמן שומשום, בתאבון. סימון תזונתיעבור כל המתכון:
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |